HotmixPRO Master - Värmemixer Vakuum
Med en HotmixPRO Master utvecklar du inte bara din matlagning, utan även din fantasi.
Den otroliga, unika egenskapen hos HotmixPRO Master är dess förmåga att skapa vakuum i skålen – medan den arbetar.
Den har en kraftfull motor (1800W), kapabel till mycket höga varvtal (upp till 16 000 varv/min), och den kan tillaga upp till 190°C med grad-för-grad temperaturkontroll (1°C intervaller).
Tack vare dessa egenskaper är HotmixPRO Master lämplig för nästan alla typer av recept – som krämer, sylter, såser, degar, reduktioner… dess höga temperaturkapacitet gör det till och med möjligt att karamellisera socker!
Dessutom kommer den med ett antal revolutionerande funktioner som verkligen förbättrar ditt arbetsflöde.
Funktioner som WT-funktionen, NEXT och det programmerbara receptminnet.
Och inte nog med det – vakuumet öppnar upp många nya möjligheter i ditt kök:
Vakuumtillagning eller -hackning kan ge fantastiska resultat!
Vakuum sänker kokpunkten, vilket gör att smak och färg på dina ingredienser förblir oförändrade. Det är särskilt användbart vid tillverkning av såser och andra krämiga produkter. Där det inte finns någon luft finns det inget syre – och utan syre sker ingen oxidering. Dessutom garanteras en konstant specifik vikt och frånvaro av aeroba bakterier (ingen luft, inga aeroba bakterier).
Vakuumreduktion leder till en intensifiering av smaken i dina recept, tack vare de låga temperaturerna. Det koncentrerar smakerna i ingredienserna med en process som inte förändrar färgerna, och de flyktiga aromatiska komponenterna går inte förlorade.
Vakuuminläggning är en teknik som ger fantastiska resultat.
När vakuum skapas i behållaren avlägsnas även eventuell luft som finns i maten.
Därefter, tack vare en särskild anslutning, är det möjligt att vid återställning av atmosfärstrycket tillsätta en gas eller vätska för att "lägga in" din beredning.
Vakuumtorkning är en mycket effektiv teknik för att torka mat, eftersom höga temperaturer inte är nödvändiga. På så vis försämras inte de flyktiga, värmekänsliga aromerna. Denna teknik kan även användas för att förbättra en textur – till exempel vid torkning av maränger.
Skära
Vispa
Finhacka
Blanda
Skumma
Mala
Emulgera
Knåda
Pulverisera
Klorofyllextraktion
Varm tillagning
Varm reduktion
Bryna (varmt)
Ångkoka (varmt)
Sous vide-tillagning (varmt)
Långkok (varmt)
Kandera (varmt)
Rosta (varmt)
Karamellisera (varmt)
Temperera choklad (varmt)
Vakuumtillagning (vakuum)
Vakuumreduktion (vakuum)
Vakuuminläggning (vakuum)
Vakuumtorkning (vakuum)
Max Kapacitet | 2 liter |
RPM min / max | 0 - 16'000 rpm |
Antal hastigheter | 26 |
Max tid process | 12 h |
Temperaturspann | 24°C - 190°C |
Max vakuum (max mbar | 15 - Vakuum ≃ 98% - Boiling water ≃ 15°C |
220V / 240V 50Hz | |
Värmeeffekt | 1'500W |
Motor effekt | 1'800W "turbo air motor system" |
Pumpeffekt | 100W |
Total effekt | 3'400W |
SD card | YES |
Chassi | Rostfritt stål |
Vikt | 16Kg |