Vad är Sous vide?

Vad är Sous vide? 

Sous vide betyder ”under vakuum” och en stor del av Sous vide matlagning innebär att man tillreder mat under vakuum. Maten som tillagas ska befinna sig i vakuum under tiden den tillagas.
Det är alltså inte bara att koka en förpackad köttbit i en påse. Det är egentligen inte sous vide.  Den tekniken valde vi att istället kalla precisionsmatlagning. Men den termen är inte så många som använder sig av idag  

När vi lanserade ”cirkulatorn” tillsammans med pionjärer så som Karl Holmqvist, Martin Brag, Görgen Tiden med flera år 2000 så var det aldrig på tal om att det skulle kallas Sous vide. Det var ett uttryck som kom att etableras senare. Bland annat hade livsmedelstillverkaren Lithels en färdig tillverkad köttserie som dom valde att kalla Sous Vide. Men även stora Amerikanska företag valde att använda ordet Sous vide i marknadsföringen för deras färdiglagade och paketerad mat. 

Nu för tiden är Sous vide signifikant med precisionsmatlagning. Men vi ska ändra det, för nu börjar beond Sous vide eran skapas. Och det innebär beredning och tillagning under totalt vakuum. 

Med aktörer och varumärken så som Orved, Polyscience, Busch, Harvest Right, FreezePro, Så tar www.Sousvide.se er till nästa era inom matlagning.