Frystorkar

För 10 år sen var det nästan ingen som viste vad en torkugn från Vitaeco eller Excalibur var för något. Nu finns det i varje matlagnings intresserad persons hem. Vi tar steget ännu längre genom att sälja frystorkar från Labsnova, Orved, Busch, Leosmak och Harvest right, vi har samtliga frystorkar som finns i den lägre prisklassen (som fungerar. Labsnova och Harvest Right skåpen anpassas för att klara vår skandinaviska spänning som kan uppgå till 240v. Dessa kräver andra reläer än dom som är anpassade för 220v.

Så Om du vill göra lättviktsmat till vandringen, göra egna flingor till frukosten, konservera grödorna som du odlade under sommaren, frystorkat godis (freeze candy) eller förbereda dig på apokalypsen, så är en frystork rätt produkt till dig. Bäst i test och en av dom billigaste på marknaden finns här.

Vad kostar en frystork? Man kan få frystorkar som fungerar hjälpligt från 30000kr. Men i den prisklassen får man frystorkar som inte är så bra, och det tar flera dygn att frystorka livsmedel. Allt som är billigare än 30000 är inte en riktig frystork. Om du vill ha en lite mer effektiv frystork så ska du räkna med att betala från 60000kr och uppåt. Ska man ha en frystork som håller och är effektiv, så kostar dom från ca 80000kr och bör vara utrustade med vakuumpump från Busch, DVP, Danfoss mm. Tänk på att programvaran som styr skåpen måste vara enkel, smart och bra. Annars spelar inte kvaliten nån roll i alla fall. Exempelvis så är dom kinaskåpen som vi har på den här sidan väldigt jobbiga att ha att göra med. Vilket vi upplyser om vid beställning.

Vad är en frystork, freeze dryer? En riktig frystork består av 4 saker. Ett fryscylinder med kraftig fryskompressor, värmeslingor och en vakuumpump. Allt styrs av en programvara. Dom bättre frystorkarna har sensorer som känner av fukt, tryck mm. Och på så sätt kortar ner produktionstiden.

Hur fungerar en frystork? Vakuumkompressorn gör ett vakuum tryck i skåpet. Vatten blir till gas när det befinner sig i vakuum. Gasen tar sig sakta ut ur produkten i takt med att den samtigt värms lite. Gasen som sipprar ur produkten och blir till is vid -40°C och fastnar på cylinderns sidor, istället för att åka in i vakuumpumpen.