Frystork Orved Freezepro Busch XXL Freezedryer (22kg)

Produkten är slut för tillfället

Orved Freezepro™ Busch XXL har kapacitet på max 24 kg och 7 ugnsplåtar samtidigt. Detta är en något förenklad variant av Orved Freezepro™ 20. Beställningsvara. 

Orved Freezepro™ levereras med världsledande kompressorer och vakuumpumpar från Busch. Går att få som antingen bänkmodell eller Golvmodell på hjul. Golvmodellen ger en bättre ergonomi eftersom in och utlastningen hamnar ca 20 cm längre ner än bänkmodellen samt att den levereras på hjul. Se bilder

Nästa leverans kommer i till Sverige i september 2023, förbeställ genom att maila oss. Lager antalet som står nedan avser hur många frysskåp som finns kvar att boka av dom 8 skåp vi får in nästa gång. Ring eller maila oss om intresse finns på 08 200 190

Detta frystorkskåp har Orved utvecklat i samarbete med Busch och Harvest Right. Orved är värdsledande när det gäller innovativ teknologi för vakuummaskiner. Tillsammans med Tyska Busch som anses göra dom bästa och mest effektiva vakuumpumparna i världen så har dom här fått fram en frystork (freezedryer) som har en enorm kapacitet. Med dom komponenterna och kompressorerna som vi har installerat i denna frystork freeze dryer så är Freezepro™ maskin ca 20-30% snabbare än alla andra modeller i samma storleksklass.

Orved Freezepro™ är utrustad med fuktsensor och vakumsennsor som standard. Vilket gör att Orved Freezepro™ känner av hur mycket fukt det är kvar i kammaren och därav anpassar tillagningstiden vart eftersom.

Dessa skåp finns enbart i Tyskland, Italien och Sverige. Vi rekommenderar inte att använda detta skåp i något annat land eftersom spänningen i elnätet kan variera och därav förstöra styrkort mm i maskinen.

Om man vill kan man dessutom få Orved Freezepro™ med Harvest Rights programvara för frystorkar (enklare att förstå och använda) än Orveds Program. På så sätt har vi skapat det mest effektiva skåpet för frystorkning / freeze drying.

Köper man 4 stycken Orved Freezepro™ Busch XXL Freezedryer och parallellkopplar dessa så motsvarar det kapaciteten på det största serie producerade frystorken som finns på marknaden (serie producerad). Dessutom drar dessa betydligt mindre el än serieproducerade skåp med samma kapacitet. På så sätt kan man lätt och billigt skala upp sin verksamhet efterhand som den växer. Så för verksamheter som småskaligt eller mellanstora fabriker så är detta helt rätt skåp att välja.

Freezedryers eller frystork som man säger på Svenska har kommit att dominera marknaden den senaste tiden och är ett perfekt sätt för att få mat att hålla åratal eller för att ändra texturer på produkter. Vad sägs om att äta frystorkad glass...som smakar som glass men som är torrt?

Enkelt underhåll på Orved Freezepro™ Busch, om man jämför med Labsnova, Harvest right eller andra serieproducerade frystorkar. För denna modell kan man underhålla utan att tömma oljan var 3e cykel. Oljebyte och service enligt manual.

Funktioner
Frystorka otroliga 18kg livsmedel!

Mått
Produktmått golvmodell i mm : B: 617,2mm x D:950 mm x H: 1600mm
Produktmått bänkmodell i mm : B: 1110mm x D:950 mm x H: 900mm

Extra stora bakplåtar som har måtten B:28cm x D:76,2cm x H:2cm
Vikt: 130 kg inklusive den kraftfullaste Busch vakuumpumpen på marknaden

Fraktvikt: 150kg

Framtagen med dom bästa kompressorerna på marknaden.  Orved Freezepro™ har ett arbetstryck på hela 16 kubik! Och är ca 20% snabbare än alla andra modeller i denna storlek.

Kraft:
230 volt och utvecklad av Orveds Ingenjörer för Nordeuropeiska elförutsättningar.

Skåpet kräver en egen 16 amp säkring.


Leveransvillkor:
Orved Freezepro™ Busch XXL Freezedryer är förpackad på en stor träpall med en totalvikt på 160kg 

Fri hämtning på centrallagret i Motala. För övriga villkor se ordererkännande eller maila. 

Underhåll:

Enkelt underhåll på Orved Freezepro™ Busch, om man jämför med Labsnova, Harvest right eller andra serieproducerade frystorkar. För denna modell kan man underhålla utan att tömma oljan var 3e cykel. Oljebyte och service enligt manual.