SPM k-soft 10 Mjukglassmaskin Gravity

I lager.

56 000 kr

Upp till 85 glassar per timma (70gram)

Detta är en en mindre mjukglassmaskin för dig som vill få in lite extra pengar utöver din ordinarie försäljning. Den har rengöringsprogram. Man bör tömma maskinen och rengöra den en gång per vecka. 

Mjukglassmaskin med 2,5 l behållare och 1 l cylindervolym. Detta är en Gravitationsmodell, alltså rinner glassen ner från behållaren till cylindern succisift av sig själv.Detta gör att men finns även som pumpmodell.

Klarar att köras 12 timmar per dygn

  • Standby läge
  • Rengörinngsprogram
  • rymmer totalt 3,5 liter glassmix

Vad är en gravitationsmodell: Detta innebär att glassen rinner ner från behållaren till cylindern av sig själv vart eftersom istället för att trycka in den med en pump. Detta passar bäst för den som vill ha lite mer kvalitet på mjukglassen.

Vad är en pumpmodell: Kallas den funktion som pressar in glassen med ett övertryck från behållaren in i cylindern. Detta gör att du kan få upp emot 40% luft in i mjukglassen. Detta påverkar smak, koncisistens och hur snabbt glassen smälter. I regel har aldrig bättre glasskiosker eller restauranger någon pump på deras mjukglass.

Vad är inbygd uppvärmning/Pastörisering: Kallas den funktion som värmer upp glassen till 65grader (detta är egentligen inte pastörisering). En liten mjukglassmaskin med 1 smak och automatisk pastörisering ligger på ca 120000kr och uppåt. Automatisk pastörisering/uppvärmning användes mest av bensinmackar, 7 eleven mm, där man inte kan ha koll på glassen och det inte är så noggrann med missfärg eller att smaken Påverkas. Alltså, pastörisering/uppvärmnings-sprocessen påverkar glassen negativt. Man bör bara pastörisera en glass 2 ggr och denna process bör inte göras oftare än var tredje dag (beror givetvis på hur mycket glass man serverar).