Vacca vätska, går det?

Att vacca vätska har alltid varit ett problem eftersom en bra vakuummaskin suger ut allt i kammaren. Alltså suger den ut fukten också. Detta gör att det ju oundvikligt att det kommer fukt in i vakuum-pumpen när du vackar vätska.

Det bästa är att ha en vakuummaskin med program för Vätska. På så sätt så sparar du inte bara pumpen utan du kan dessutom få 99.9% vakuum på exempelvis vätska, soppa, glassmet mm. I skrivande stund har bara Orveds toppmodeller det programmet.

Men det finns andra sätt att minimera det på, så slipper du tillverka ofrivillig rostfärgad majonnäs i vakuum-pumpen.

Se till att du har en vakuum-maskin med antingen Busch-pump eller en DVP-pump i, det ökar livslängden och möjligheten att få maskinen att hålla länge. Exempelvis har märken som Orved och Vac-star i regel den bästa pumpen vilket anses vara Busch. Och märken som Henkovak mm har i regel DVP som också är en bra pump och kommer från Italien.

Tänk på följande om du ska vacca saker med vätska i.

  • Produkten ska vara så kall som möjligt, men inte varmare än +8C

  • Vacca vätskor på max 95% vakuum
  • Vacca inte flytande gele
  • Kör rengöringsprogramet (H2O) efter man har vaccat vätska
  • kontrolera oljan regelbundet
  • Vacca absolut aldrig mjöl, pulver, kryddor mm
  • Byt olja om den är missfärgad
  • Byt oljan regelbundet om du vaccar vätska