SPM 214 mjukglassmaskin med pump 2+1 smak 600 glass/tim

I lager.

198 000 kr

Leveranstid mellan februari och juli är ca 6 veckor övrig tid ca 1 vecka

SPM importeras av Nortlinknordic AB tel: 08-200 190

Denna maskin går att få i 27 olika färger som passar din verksamhet.

Digital med pump, luftkyld bänkmodell (går att få med golvstativ).

Ca 600 glassar per timma (75gram)

Detta är en väldigt stor  mjukglassmaskin med dubbla smaker och ett handtag för mixad smak. Den har automatisk rengöring men ingen pastörisering. Man bör tömma maskinen och rengöra den en gång per vecka (beroende på vad man kör för mjukglass). Mjukglassmaskiner med automatisk pastörisering i den här storleksklassen ligger på ca 230000kr och uppåt. Automatisk pastörisering användes mest av bensinmackar 7 eleven mm, där man inte kan koll på glassen. Dock ska man veta att pastöriseringsprocessen påverkar glassen vad det gäller smak och färg negativt. Man bör bara pastörisera en glass 2 ggr och denna process bör inte göras oftare än var tredje dag (beror givetvis på hur mycket glass man serverar).

Mjukglassmaskin med 2stycken 8 litersbehållare och 2 x 2 liter i cylindervolym. Producerar 9 kg per timma.

1,15 kW el 220-240 V 1 50 Hz
BxDxH 570x755x931 mm 200kg  

Förpackning: BDH 630 x 860 x 1180

Vad är en gravitationsmodell: Detta innebär att glassen rinner ner från behållaren till cylindern av sig själv vart eftersom istället för att trycka in den med en pump. Detta passar bäst för den som vill ha lite mer kvalitet på mjukglassen.

Vad är en pumpmodell: Kallas den funktion som pressar in glassen med ett övertryck från behållaren in i cylindern. Detta gör att du kan få upp emot 40% luft in i mjukglassen. Detta påverkar smak, koncisistens och hur snabbt glassen smälter. I regel har aldrig bättre glasskiosker eller restauranger någon pump på deras mjukglass.

Vad är inbygd uppvärmning/Pastörisering: Kallas den funktion som värmer upp glassen till 65grader (detta är egentligen inte pastörisering). En liten mjukglassmaskin med 1 smak och automatisk pastörisering ligger på ca 120000kr och uppåt. Automatisk pastörisering/uppvärmning användes mest av bensinmackar, 7 eleven mm, där man inte kan ha koll på glassen och det inte är så noggrann med missfärg eller att smaken Påverkas. Alltså, pastörisering/uppvärmnings-sprocessen påverkar glassen negativt. Man bör bara pastörisera en glass 2 ggr och denna process bör inte göras oftare än var tredje dag (beror givetvis på hur mycket glass man serverar).