SPM Karma Carpino Mjukglassmaskin

I lager.

68 000 kr

SPM importeras av Nortlinknordic AB tel: 08-200 190

Lagervara på Northlinc Nordics centrallager i Motala  

Upp till 140 glassar per timma (70gram)

Pump eller gravitation? 

Välj pump modellen om du vill få in mer luft i glassen. Detta ökar volymen med mellan 20-40 procent samt att maskinen matar ut glass något snabbare. Många upplever mjuklass som tryckts ut ur en maskin med pump som lenare och mjukare. Att tillsätta luft via pump är vanligast i USA och konsistensen förknippas i första hand med billig mjukglass på Biltema, Ikea mm. I exempelvis Japan tillsätter man aldrig luft i mjukglass. Pumpmodellen fungerar bäst med färdig mjukglassmix exempelvis Arla, GB, Sia mm

Detta är en mellanstor mjukglassmaskin för dig som vill få in extra pengar utöver din ordinarie försäljning. Den har automatisk rengöring men ingen pastörisering/uppvärmning. Man bör tömma maskinen och rengöra den en gång per vecka (beroende på vad man kör för mjukglass). En mjukglassmaskin med 1 smak och automatisk pastörisering/uppvärmning kan man få från ca 110000kr och uppåt. Automatisk pastörisering/uppvärmning användes mest av bensinmackar, 7 eleven mm, där man inte kan ha koll på glassen. Dock ska man veta att pastöriseringsprocessen påverkar glassen negativt vad det gäller smak och färg. Man bör bara pastörisera en glass 2 ggr sedan blir den väldigt gul och smakar ”besk-kola”. Dom flesta rekommenderar bara pastörisering/uppvärmning till mindre nogräknad verksamhet.

Detta är en Mjukglassmaskin med 7 l behållare och 2,3 l cylindervolym. Producerar 9 kg per timma och finns som pump eller gravitationsmodell. Pump modellen ger ca 10-40% mer luft i glassen (Pump = högre vinst per glass). Pump som tillval kostar ca 10000kr extra men har då lite mindre behållare 4,5l pga att pumpen tar plats. 

För dig som ska servera mer kvalitativ mjukglass och inte vill tävla med Biltema osv så rekommenderar vi gravitationsmodellen.

1,15 kW el 220-240 V 1 50 Hz
LxDxH 357x521x647 mm  75kg  0,20m3


Vad är en gravitationsmodell: Detta innebär att glassen rinner ner från behållaren till cylindern av sig själv vart eftersom istället för att trycka in den med en pump. Detta passar bäst för den som vill ha lite mer kvalitet på mjukglassen.

Vad är en pumpmodell: Kallas den funktion som pressar in glassen med ett övertryck från behållaren in i cylindern. Detta gör att du kan få upp emot 40% luft in i mjukglassen. Detta påverkar smak, koncisistens och hur snabbt glassen smälter. I regel har aldrig bättre glasskiosker eller restauranger någon pump på deras mjukglass.

Vad är inbygd uppvärmning/Pastörisering: Kallas den funktion som värmer upp glassen till 65grader (detta är egentligen inte pastörisering). En liten mjukglassmaskin med 1 smak och automatisk pastörisering ligger på ca 120000kr och uppåt. Automatisk pastörisering/uppvärmning användes mest av bensinmackar, 7 eleven mm, där man inte kan ha koll på glassen och det inte är så noggrann med missfärg eller att smaken Påverkas. Alltså, pastörisering/uppvärmnings-sprocessen påverkar glassen negativt. Man bör bara pastörisera en glass 2 ggr och denna process bör inte göras oftare än var tredje dag (beror givetvis på hur mycket glass man serverar).